Bloggnorge.com // Cathrine og Geir – Peckish.no
Start blogg

Cathrine og Geir – Peckish.no

mat | familie | Mitt kjøkken ruler

Ribbe du…..

Kategori: Alle innlegg | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 22. november , 2015 kl. 20:29

Jeg lager alltid en runde med ribbe før jul. I dag prøvde jeg meg litt fram, og det lov, siden det ikke er julaften.

Ikke sånn helt vilt, jeg bare øver. På selve dagen er det jo VM i ha laget den beste ribba! Det er det ultimate husmor-kompliment å ha laget den beste ribba noen, noen gang har spist.

I dag hadde jeg tynnribbe som jeg la i kjøleskapet, ferdig krydret for to dager siden. Jeg mortet hel pepper og havsalt som jeg gned den grundig inn i.

ribbe1

Jeg la den oppi en form sammen med smør, vann, hvitløk , sjalottløk, og litt kraft. Prøvde noe nytt.

La den med svor siden ned og dampet den en time på 230 grader. Med folie på toppen. Den samme folien brukte jeg som bærebjelke da jeg snudde ribba. Viktig at den ligger litt høyt, slik at alt fett renner av og ikke lager en dam. Da blir det ikke gøy. Jeg skrudde ned ovnen til 170 grader og lot den stå der å kose seg. Sakte men sikkert kom det svor på. Mot slutten satt jeg opp temperaturen til 230 grader og litt grill. Resultatet ble den sprøeste, luftigste svoren noen sinne. Mye mer sprø, enn når du gasser på med grill øverst i ovnen mot slutten. Denne svoren ble lett og spise og helt porøs. Jeg spiste den lett til tross for nytrukket visdomstann, om du skjønner. Tilsammen var den i ovnen i 2 og en halv time.

ribbe2

 

Saus:

I dag brukte jeg det jeg hadde, samt litt magefølelse på hva som kunne funke til en julesaus.

saus1

 

Surret dette sammen i smør, sammen med slump rødvin og kraft og lot det halvere seg i mengde. Tok ca en og en halv time, for jeg lot den redusere seg sakte. Jeg visste også at kraften fra ribba skulle i til slutt. Ikke noe stress da. For å få litt tykkelse på sausen, smeltet jeg to ss med smør og tilsatt samme mengde med hvetemel i en kjele. Det fikk stå å brune seg til det ble samme farge som brunost og luktet nøtter. Tilsatt deretter kraften og da koker det crazy i kjelen. Bruk grytevott!ferdig1ferdig tre

Jeg siler alltid sauser før servering og tilsetter noen kalde klatter med smør. Der er det mye magi altså!!

 

Som tilbehør valgte jeg i dag å lage rosenkålpure. Jeg ble veldig fornøyd med resultat! Jeg bare slang rosenkålene sammen med potetene i noen minutter (ca3). I mellomtiden smeltet jeg smør, tilsatte litt sjalottløk hvitløk og ei skvett med fløte i en kjele. Deretter løftet jeg over rosenkålen og de fikk koke i min mix ett minutt. Deretter – stavmikser. ferdig!

 

Hele greia ble servert med julepølser og medisterkaker jeg ikke har laget selv. Fy.

Veldig usexy mat på en søndag. (Sovner på sofaen 21.15). Men, veldig godt!

God natt!

 

 

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.